1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Neden müzakere masasından kaçıyorsun?"
"Neden müzakere masasından kaçıyorsun?"

"Neden müzakere masasından kaçıyorsun?"

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Ersin Tatar'ın dün BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Maria Holguin ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

A+A-

Alphanews'e göre bu sabah Avrupa Birliği'nin Kıbrıs'taki 20. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde gerçekleşen bir resepsiyona katılan Hristodulidis “Ben Maria Holguin'in üçlü görüşme çağrısına olumlu yanıt verdim. Sonuçta sadece Kıbrıs ile sınırlı olmayan bir süreç devam ediyor. Eğer tartışmazsak, Kıbrıs sorununa bir çözüm perspektifi olup olmadığını nasıl göreceğiz? Bu bağlamda Tatar’ın masadan kaçmasını anlayamıyorum” dedi.

Hristodulidis, özel temsilci Holguin'in sürecine saygı duyduğunu belirterek “Kendisi son zamanlarda Kıbrıs sorunuyla ilgili uluslararası aktörlerle çok önemli temaslar yaptı. Bu toplantılar sırasında öneriler de sundu. Bu öneriler çözüm kriterleri dışında değildi. Sorunları aşmak için konuşmamız gerekir. Açıklama yapmak bizi bir yere götürmez” diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in gelecek hafta yapacağı Türkiye ziyaretine de değinen Rum lider “Bu ziyaret çok önemlidir. Sayın Başbakanla görüştüm. Kendisinin Ankara’ya ileteceği mesajları da tartıştık” dedi.

Avrupa Birliği'nin rolü hakkında sorulan bir soruya cevap olarak, AB’nin müzakerelerin yeniden başlamasını ve Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasını hızlandırabilecek araçlar ve eylemlere sahip olduğunu belirten Hristodulidis "AB, son zamanlarda pozitif gelişmelere hazır olduğuna dair çok olumlu bir mesaj gönderdi. Bunlar olumlu eylemlere dönüşürse yol alabiliriz. Bu tamamen Türkiye'nin elindedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.